Et gammelkendt krydderi, der blandt andet har været anvendt i øl og mjød, siden vikingetiden.
Porsesnaps er en kendis. Det er også en snaps, der kan dele vandene - enten kan man lide den, eller man hader den.
Man kan bruge både kviste med blade, kun bladene eller raklerne fra porse.
Farven er dekorativ gylden.
Lakridsrod
Trækketid: 4-6 uger, men der er meget forskellig holdning til trækketid.
Modningstid: Modnes i ca 1 år, for optimal smag.
200 g lakridspulver
200 g god honning
25 g tørrede kamilleblomster
2 stk stjerne anis
2 stk lakridsrod
1 flaske vodka
Bland alle ingredienser i en egnet beholder.
Tilsæt vodka.
Ryst dagligt, til honning er opløst og der ikke er bundfald.
Filtreres og flaskes op på egnet flaske, med etiket
Kan drikkes umiddelbart efter filtrering.
Kan man lide lakrids, er dette en sikker vinder. Og den er let at lave, på kort tid.