Et glas hyldeblomst pulp* dækkes helt af vodka/snaps.
Trækker ca 6 uger
Fyld pulpen i en egnet beholder, næsten til kanten.
Tilsæt vodka, så det dækker pulpen. Det er vigtigt, at pulpen er dækket af vodka!
Rystes i ny og næ.
Filtreres og flaskes op på egnet flaske, med etiket
Vinder bestemt ved modning.
~
Denne opskrift er baseret på forudgående fremstilling af hyldeblomstsaft. Pulpen herfra bruges i denne opskrift se nedenfor.
Formidabel til desserter på terassen gerne med en isterning.
Kan også drikkes som aperitif i godt selskab.
Indeholder naringenin som øger glukoseoptagelsen i blodet og øger udskillelsen af insulin.
Der forskes på Aarhus Universitet om de aktive stoffer i hyldeblomst er gavnlige for type 2 diabetikere.
* Hyldeblomstsaft:
60 skærme hyldeblomster, uden de grønne stilke
3 økologiske skiveskårne citroner
25 gram citronsyre egnet til fødevarer!
2 kg sukker
3 liter kogende vand
Klip blomsterstandene så der kommer mindst muligt af de grønne stængler med. Skær citronerne i skiver (jeg bruger mandolinjern).
Bring vand, citronsyre og sukker i kog og hæld det over hyldeblomsterne.
Lad det stå i en gryde 3-5 dage, så køligt som muligt.
si blomsterdelene fra og giv saften et opkog, tilsæt evt. atamon og hæld på rengjorte, atamonskyllede flasker.
Holdbarhed: +1 år.
Nydes afkølet i blandeforholdet ca 1:4 med en isterning.
Prøv at bruge danskvand til opblanding.