Valnøddesnaps


8 stk. umodne valnødder skæres i kvarte.

1 flaske vodka


Put valnødder i en egnet beholder.

Tilsæt vodka.

Rystes i ny og næ.Bemærk de første dages forvandling i farven, der begynder med bladan-grøn og derefter ender i sort/brunsort.


Filtreres og flaskes op på egnet flaske, med etiket


Trækketid: 8 måneder, nogle entusiaster, lader den trække i årevis.

Modningstid: Er drikkeklar efter meget lang tid, vinder for hvert år den lagres - se nedenfor.


Dette er en essens og skal tyndes før servering, hvor meget er en smagssag, men forvent 1:3 - 1:5.


De umodne nødder plukkes primo august. Undgå nødder, der er faldet på jorden.


En gammelt huskeregel siger:

Plukkes 8/8 kl. 8, trækker i 8 måneder og lagres i 8 år.


OBS! De grønne nødder farver utroligt meget, så brug evt. handsker ved hånteringen. Valnødder er tidligere brugt til indfarvning af tøj, hvilket man kan lære om på Farvergaarden i Ebeltoft.


Smagen starter med at være udpræget jod-agtig. Denne smag vil, jo længere tid valnøddesnapsen lagres, fortage sig og smagen bliver mere som valnødder smager. En blød og rund smag opnås efter års lagring.


Perfekt til isdesserter.


Valnøddesnaps er en meget omdiskuteret snaps. Mest går det på lagringstiden og der er ingen tvivl; valnøddesnaps tåler udemærket, at henstå i årevis. Hærdede entusiaster laver en valnøddesnaps hvert år og drikker kun af de ældste: 10 år eller ældre!


Indeholder aminosyren L-arginin, omega-3 og melatonin som dels forebygger diabetes, giver bedre sædceller og beskytter mod bryst- og prostatakræft.


Valnøddesnaps

ESSENS!