Slåensnaps

Slåensnaps


2 dl slåenbær

1 flaske vodka


Det er vigtigt for smagen, at slåenbærrene har fået frost. Enten nattefrost, eller efter en tur i fryseren.

Rystes i ny og næ.

Trækker 6-8 uger, gerne længere. Filtreres og flaskes op på egnet flaske, med etiket. Skal modne til jul. Vinder ved længere tids modning.




Indeholder blåsyre og garvesyre og har været brugt i naturmedicinen mod træthed, acne og blæresygdomme.


De modne bær plukkes sidst i oktober og lægges i fryseren en uges tid, hvis der endnu ikke har været frost ude.


Giver en flot klar rød snaps, der egner sig til jagt-/fisketuren og julefrokosten.


Foto er på vej...

Slåen har sit danske navn fordi busken er så tornet, at bærrene skal slåes af busken. De lader sig dog plukke med fingersnilde. Overskud fra plukningen kan vakuumpakkes og fryses.
Indbegrebet af bittersnaps.
Slåenlikør er blot denne opskrift tilsat sødemiddel.