Rabarberliqveur


Slik med sprut i.

500 gram rabarber

200 gram sukker

1 vanillestang

1 flaske vodka


Rabarber skæres i små stykker. Vanillen flækkes og kornene skrabes ud. Vanillekorn og stang kommes, sammen med de øvrige ingredienser i en egnet beholder.

Tilsæt vodka.

Rystes i ny og næ.


Trækker i 6-8 uger og er drikkeklar umiddelbart efter filtrering, men bliver mere "rund" i smagen efter et par måneders modning.


Filtreres og flaskes op på egnet flaske, med etiket.


Der skal bruges vinrabarber, fordi de er sødere i smagen og giver en smuk roséagtig farve til snapsen.


Indeholder en lang række aktive stoffer og mineraler, der tilsammen har gjort rabarber til en vigtig urt mod forstoppelse.


Rabarber indeholder også oxalsyre, hvorfor overdrevet indtag frarådes.


Denne liqveur har meget kort holdbarhed her i huset. Ikke fordi den fordærves, men den er meget eftertragtet, især blandt fruentimmere!

En sur/sødlig snaps, der er velegnet til at nyde en i solen på en varm sommerdag, som aperitif og til desserter.


Det er min erfaring, at denne snaps altid vil være i “restordre”.


Har du mange vinrabarber kan de snittes, vakuumpakkes og fryses til senere brug.

Rabarberliqveur

En sur/sødlig snaps, der er velegnet til at nyde en i solen på en varm sommerdag, som aperitif og til desserter.


Det er min erfaring, at denne snaps altid vil være i “restordre”.


Har du mange vinrabarber kan de snittes, vakuumpakkes og fryses til senere brug.