Pæren i flasken

1 pære på et træ

1 dekorativ flaske

1 flaske vodka



En dekorativ flaske udvælges, jeg opfordrer man udvælger den/dem med omhu, da denne snaps uvægreligt vil vække opsigt ved serveringen. Umiddelbart efter træets blomstring, når frugterne er dannet, sættes flasken ned over den spæde pære. Kunsten er nu at få bundet flasken op, så den har bunden i vejret, samtidig med pæren har plads til, at udvikle sig. Et stykke af grenen må med ind i flasken.


Tilse flasken på træet ofte.

Når pæren i flasken er moden, plukkes den af og flasken fyldes med vodka, for at konservere den.

Husk etiket med årstal.


Trækketid: Pæren bliver i flasken altid og skal altid være dækket af vodka, ellers vil den rådne.


Modningstid: Er drikkeklar et par uger efter påfyldning af vodka.


Efterhånden som flasken tømmes, kan ny vodka spædes til.

Der er smag i pæren til et par flasker.


Der er en udfordring i, at benytte så smalhalset en flaske som muligt.


En lidt bøvlet, men sjov snaps.


Vær opmærksom på fremgangsmåden. Pæren skal i flasken før vodkaen.


Her handler det ikke om eksotiske smage fra importerede krydderier, men om kunsten at balancere en smalhalset flaske ned over pæren.


Dette er er en værtindegave, der ikke ses ofte.

Kan selvfølgelig også laves med mange andre frugter.

Det kan være en hjælp, at binde flasken til en kraftig pæl, man har sat ved siden af træet.

Pæren i flasken