Recepter

Recepter


To fluer med ét smæk.


Jeg finder det er givende, at kunne plukke lidt i naturen, når jeg alligevel er på skovtur med familien, på fototur med klubben, på fisketur, på jagt eller bare tilfældigt kommer forbi.


Bærsæsonen, urternes fremvoksning og planternes øvrige vækst er jo en fin anledning til, at arrangere en familietur ud i den friske luft og væk fra "skærmene" indendøre, med det dårligt indeklima (jeg er far til en "gamer-teen"). Og der er jo ingen grund til, at fortælle, hvorfor netop dén lokation er valgt, når familien er på tur. Bilen fandt bare derhen...


På samme måde kan fotokammerater få en god tur ud af, at besøge en lokation, man lige har hørt om. At den også holder rigelige mængder af en urt eller bær man står og mangler er bare et ekstra plus. Det giver blot muligheden for et godt foto og en smagsoplevelse på samme tur.

For jægeren, der bevæger sig tværs gennem remiserne, vil uvægreligt passere forbi værdsatte urter og bær. Så hvorfor ikke lige fylde en lomme med gode ting, der gør en jagtfrokost lidt mere smagfuld. Og det samme gælder lystfiskerens færden langs vandet. Han kan så let som ingenting finde en håndfuld, der kan sættes på snaps.


Notér dig dine gode steder til indsamling, så du kan finde tilbage og få nye forsyninger. Der er også god hjælp at hente på www.snapseatlas.dk og www.naturbasen.dk.


Når du så har tilbragt en god dag i den friske luft og har høstet, hvad du skal bruge, da er det tid, at få høsten spritkonserveret. Nu kommer den søde ventetid, der genkalder barndommens forventninger til, hvad der mon kommer ud af dine anstrengelser.


Herefter tiden for filtrering og modning.

Det er en helt anden sag.


Du skal nu vurdere, om den skal modne mere, evt. tilsættes sødemiddel, om den skal tyndes og mest interessant; hvor meget den i givet fald skal tyndes.


Tilsmagning kan blive en fest i sig selv.


Tilbage er kun, at nyde oplevelsen af din hjemmelavede naturtinktur, i eget eller venners selskab.


Velbekomme!