Hyldeblomstlikør


Et glas hyldeblomst pulp* dækkes helt af vodka/snaps.


Trækker ca 6 uger


Fyld pulpen i en egnet beholder, næsten til kanten.


Tilsæt vodka, så det dækker pulpen. Det er vigtigt, at pulpen er dækket af vodka!


Rystes i ny og næ.


Filtreres og flaskes op på egnet flaske, med etiket


Vinder bestemt ved modning.


                                                        ~

Denne opskrift er baseret på forudgående fremstilling af hyldeblomstsaft. Pulpen herfra bruges i denne opskrift se nedenfor.


Formidabel til desserter på terassen gerne med en isterning.

Kan også drikkes som aperitif i godt selskab.


Indeholder naringenin som øger glukoseoptagelsen i blodet og øger udskillelsen af insulin.


Der forskes på Aarhus Universitet om de aktive stoffer i hyldeblomst er gavnlige for type 2 diabetikere.



* Hyldeblomstsaft:

60 skærme hyldeblomster, uden de grønne stilke

3 økologiske skiveskårne citroner

25 gram citronsyre egnet til fødevarer! 

2 kg sukker

3 liter kogende vand


Klip blomsterstandene så der kommer mindst muligt af de grønne stængler med. Skær citronerne i skiver (jeg bruger mandolinjern).

Bring vand, citronsyre og sukker i kog og hæld det over hyldeblomsterne.

Lad det stå i en gryde 3-5 dage, så køligt som muligt.

si blomsterdelene fra og giv saften et opkog, tilsæt evt. atamon og hæld på rengjorte, atamonskyllede flasker. 

Holdbarhed: +1 år.

Nydes afkølet i blandeforholdet ca 1:4 med en isterning.

Prøv at bruge danskvand til opblanding.




Hyldeblomstlikør